Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uvědomujete si vůbec, že v případě přijetí podobných zákonů vyvoláte ve společnosti atmosféru strachu a nejistoty? Že se zaměstnavatelé nesoustředí na pracovní kvality uchazeče, ale na prvním místě vyskočí červená otázka: jak to mám udělat aby mě někdo nenařkl z diskriminace? (Všímáte si? Ne abych nediskriminoval, ale aby mě někdo nenařkl - dost podstatný rozdíl!)

Podobný strach jsem naposledy cítil za socialismu.

1 0
možnosti
Foto

o tom že by starým lidem měla být odepírání lékařská péče slyším poprvé ale pokud se to skutečně děje tak to je děsivé:-/

0 0
možnosti

Takže na jedno pracovní místo se mi přihlásí patnáct zájemců a zájemkyň, v rozpětí 20 - 55 let. Vyberu si muže 35 let. Každý ze zbylých na mne podá žalobu pro diskriminaci a já budu muset že u každého jednotlivce prokázat, že jsem se diskriminace nedopustila. Buď věkové - vybrala jsem mladšího -jasné, vybrala jsem staršího - diskriminuji mladší, protože jsem upřednostnila někoho s více zkušenostmi, ale oni je tak nemají kde nabrat. Ženy navíc proto, že jsem vybrala muže. Nedej pánbůh, aby mezi nimi byl někdo z LGBT, zdravotně postižený nebo jiné barvy pleti. Zapomněla jsem na něco? Samozřejmě nejsem pro neoprávněné diskriminování kohokoliv, ale některé věci jdou ad absurdum.

8 0
možnosti

Koukám, Červíčková, že ohlas máte poměrně bohatý a jednotný. :-P

0 0
možnosti

Těším se na dobu, až bude ten, o kom prohlásím, že je blbec, dokazovat, že tomu tak není!!!

1 0
možnosti

A pravdu napsat nesmím? Třeba jsme skutečně mladý kolektiv!! A usedlejším to nemusí vyhovovat. Proč bych je na to nemohl upozornit? Ušetřím čas jejich i svůj.

Já vím proč: Je potřeba najít další kšefty zbytečným neziskovkám, které pod falešnými záminkami (viz statistiku níže) rostou jak houby po dešti, živíce se našimi daněmi.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nevládní neziskové organizace, kterým se pravomoc „žalovat ve veřejném zájmu“ návrhem přiznává, nenabývají žalobami žádné finanční ani jiné výhody.

0 1
možnosti

Údajně diskriminovaní "budou mít stejné procesní možnosti prokázat svou diskriminaci a domoci se svých zaručených práv." To přece není pravda!! Nebudou muset nic prokázat. Stačí prohlášení, pocit! Dokazovat bude muset nevinný.

Mimochode: Co s faktem, že nyní budou diskriminováni ostatní ("bílí", mladíci)? Tato diskriminace je dobrou diskriminací?

1 0
možnosti
Foto

Zmíněná věta se týká zrovnoprávnění všech obětí diskriminace co do možnosti účinně se diskriminaci bránit. Diskriminován z důvodu etnické příslušnosti můžete být i jako běloch, stejně tak můžete být diskriminován kvůli nízkému věku.

0 1
možnosti

Můžete uvést, jak byste se bránila žalobě (nedokazované), že jste tamtoho neodmítla kvůli barvě pleti a onoho kvůli věku. Prosím, rozveďte své argumenty jako u soudu. Moc by mně zajímalo, jak člověke dokazuje, že něco neudělal (kromě časového alibi).

0 0
možnosti

Jak jste přišla na to, že nezaměstnaností jsou nejvíce ohroženi lidé po padesátce?

Věk ............................... 25÷34 ........... 35÷44 .......... 45÷54 ........... 55+

Podíl nezaměstnaných.. 23,4 % ......... 27,4 % ......... 19,9 % ........ 15,3 %

(zbytek do 100 % jsou mladí do 24 let).

Tak jak je to s tou nejvyšší nezaměstnaností osob nad 50 let?

A takto reálná jsou i ostatní tvrzení.

3 0
možnosti

J32i81ř39í 16T53o97m15e81š

21. 3. 2019 10:18

Já mám také zkušenost, že po 50 berou bez problémů třeba technické odborníky, lékaře, inženýry.

0 0
možnosti

Takže popíráte presumpci neviny?

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS