Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podobných "bičů" nejen na poslance, ale především na členy vlády ČR jsem si před lety představoval, že bude vícero. Co mne k tomu názoru vedlo? Prohlášení pana Babiše, že bude řídit stát jako firmu. A hle, skutek utek. Přeci když ve firmě náměstek si pustí ústa na špacír a řekne hloupost, kterou vyjeví svoji neschopnost zastávat onu funkci, logicky druhý den nemusí jít ani do práce. V nynější vládě ministři a ministryně plácají nesmysly a pan předseda je jen omlouvá. Tvrdí, že neumí prodat svoji práci či že něco bylo vytrženo z kontextu. Skutky přesvědčují a tak pan Babiš mne a další, se zkušenostmi jak se řídí firma, velmi zklamal. Takto by neuřídil ani středně velkou firmu, výrobní firmu. Podobně jako předešlí šéfové vlád. To paní M.Thatcherová řídila vládu jinak - obklopila se odborníky, kteří ve svém resortu něco dokázali a ona je ve svojí vládě ukučírovala. Tak jak to dělají gen. ředitelé úspěšných firem. Řídila stát jako firmu, tam to šlo. Tak proč tohle nejde i u nás. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

1 1
možnosti
Foto

Až teprve nyní vylézá na povrch, že také pan Andrej Babiš (podobně jako kdysi Bohuslav Sobotka a premiéři další) se obklopil svými známými odborníky na slovo vzatými. Ovšem jejich firemní odbornost je ve vládě (a nezřídka také v Poslanecké sněmovně) absolutně k ničemu! Příkladem může být např. zatím nejdéle sloužící ministr životního prostředí Richard Brabec, který už v Sobotkově vládě nasliboval tolik věcí a dodnes žádná z nich (kromě kontroly kotlů) v praxi úplně pořádně neplatí, především ty, která se týkají úspor vody. Ačkoliv by už na dálnicích neměly být žádné billboardy, jsou jich tam ještě asi 2 tisíce a pan ministr dopravy Dan Ťok se tváří, že usilovně pracuje (tedy přesněji v duchu hesla ANO - Makáme) a s touto jeho rychlostí plnění jeho ostatních vládních úkolů, budou billboardy na dálnicích ještě dalších 15 let. Rv;-O!!

0 0
možnosti
Foto

Já bych tak vážená zákonodárná autorko řekl, že zejména ve Sněmovně stále platí, že "kapříci si svůj vlastní rybník nevypustí". Ale v případě zájmu si otevřte můj blog a přes rss si najděte starší článek ze dne 19.3.2018 "Konzumace alkoholu při práci se bude u nadlidí projevovat čím dál častěji". 8-o;-)

0 0
možnosti

To opatření je naprosto směšné. Neznám jiného zaměstnavatele, který jako omluvenku uznává " rodinné důvody".

1 0
možnosti

Myslím, že jste zapomněla na jednu drobnost: Stačí omluva poslance - jakkoliv (ne)pravdivá.

3 0
možnosti

rozdělila jste poslance na dvě skupiny. V jedné jsou poslanci, kteří na schůze sněmovny pravidelně dochází, ale podle vás hlavně z důvodu, aby plamenně hovořili za pultíkem, ale na druhé straně jsou zde poslanci, kteří pracují víc, třeba na legislativních návrzích. A v tomto já vidím problém. Kdejaký poslanec dává pozměňovací návrh, a pak ty zákony vypadají jak vypadají. Samá novela a pes, aby se v tom vyznal.

0 0
možnosti
Foto

Já bych zavedl tzv koeficient užitečnosti. Je dokázáno, že čím méně sněmovna vyprodukuje legislativy, tím méně škodí celé společnosti. Proto, bych těm poslancům násobil plat, třeba koeficientem 3 pokud by nenavrhovali žádné zákony, koeficientem 5 pokud by nechodili do práce a koeficientem 20 pokud by rušili již existující legislativní zákony, které útočí na soukromý majetek a proti lidské svobodě.

5 0
možnosti
Foto

Tak jsem si přečetla váš sáhodlouhý profil a chtěla bych se zeptat. Vy se stydíte za to, že jste členkou ANO? (zaměstnankyně by asi bylo příhodnější)

5 0
možnosti

Oni i voliči se stydí přiznat k podoře ANO ;-(

3 0
možnosti

Rádo by opatření - Absolutně nic neřeší. V podstatě ani není důležitá účast, ale Tvorba Zákonů. Aby se lépe žilo - podnikalo. Děje se přesný opak. Podobně je úsměvné,kdy se objeví PRVNÍ POSLANEC, který bude čerpat Nermocenské dávky - Jako běžně nemocný člověk?(A nebude pobírat 100% poslaneckého platu). Už to dochází tak daleko, že při výkonu Mandátu se běžně rodí i Děti ! ... :-)

2 0
možnosti

Tak zaprvé - autorka blogu je členkou zlofějské skupiny Agrofertu a tedy jí nevěřím ani slovo - sice jako nápad dobrý - jenže nemilá paní tady lže jako když tiskne - když volili na sběmu svého předcedu, tak to bylo všem jasné jak mají hlasovat - když se ale projednával návrh o tom, že by poslanci měli mít stejná pravidla jako lidé v této zemi, tak to už tak jednotní nebyli !!

Zadruhé - poslanci tady nejsou pro lidi, ale vytvářejí zákony proti lidem !!

1 1
možnosti

Jen vysvětlím - mámeu nás zastupitelskou demokracii - tedy volíme své politické zástupce aby hájili naše zájmy - bohužel tahle zlodějská banda v poslanecké sněmovně hájí pouze zájmy svoje !

Pro poslance by měli platit stejná pravidla a zákony jako pro každého jiného občana v ČR !!

Navíc by bylo dobré si uvědomit že máme prostě poslanců mnoho - pro pomaleji chápající - když jsme byli československo tak bylo 15 mil obyvatel a 200 poslanců - třetita obyvatel odpadla, ale pořád máme 200 nenažraných chřtánů.

Navíc by bylo dobré si uvědomit že česko s počtem obyvatel je na úrovni kdejaké metropole - prostě pro nás dole je čím dál těžší vás nahoře uživit !!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS