Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Úřady práce jsou k ničemu, takže by bylo nejlepší je zrušit. Dnes je spousta možností, jak najít práci a Úřady práce slouží jen k tomu, aby lidé nemuseli platit povinné zdravotní pojištění, když nemají žádný příjem. Takže ideální by bylo zrušit Úřady práce a současně zrušit povinnost placení zdravotního pojištění.

2 0
možnosti
Foto

Úřady práce nejsou po roce 2000 v ČR na nic jiného než aby evidovaly, nařizovaly, vyhrožovaly a zase z práce po zkušební době vyhozené znovu evidovaly. A potom jsou tady ještě k tomu, aby přijímaly a přiznávaly nebo zamítaly žádosti o sociální dávky. Ale na to, aby někomu (i přes svůj honosný název) někomu hledaly nebo dokonce práci "zprostředkovávaly" jak to mají napsané na svých tiskopisech "Žádost o zprostředkování zaměstnání" tak zprostředkovat práci ale opravdu nikomu neumí - protože podle zákona je každý povinen si práci shánět sám!!;-O To jsou věci...;-D že?

1 0
možnosti
Foto

Opravdu záhada, u nás každou chvíli vidím ceduli "Přijmeme ....", jeden velký zdejší podnik dokonce z nouze musí zaměstnávat absolutně nekvalifikované cizince, je kritický nedostatek řidičů ....

A to nemluvím o tom, že sehnat dobrého řemeslníka je nadlidský výkon. Stavební firmy mají pořadníky na zakázky několik měsíců. Chybí zubaři. ATD.

Problém je jinde. Zkuste se nad tím zamyslet.

0 0
možnosti
Foto

R75o12m47a83n 98K29o84z80e11l

13. 2. 2019 18:53

Problém je také v tom, že ty firmy si i tak často vybírají - známého do firmy, která má už snad tři roky před budovou cedule, že shání lidi, nevzali, že by proto, že je narozen v roce 1960? Nebo vím o firmách, kde i v době krize bylo plno zahraničních dělníků za 55 Kč/ hod a když se tam šel zeptat našinec, tak ho nevzali. A někde se lidi fakt nehrnou, když ví, že majitel firmy postrádá slušné vychování, tak i zdravý rozum.

0 0
možnosti

P19e91t27r 96D71r55a45p68a30l

13. 2. 2019 10:19

osobní zkušenost: syn před 5 roky skončil střední školu a zaregistroval se na UP, jako absolvent neměl nárok na žádnou podporu ani sociální dávky, šlo jen o placení zdravotního pojištění. Přesto jej z evidence vyřadili při prvním nedodržení termínu schůzky (o dvě hodiny). tehdy prostě měli nakázáno zbavovat se okamžitě každého evidovaného, jak to jen šlo. byla vysoká nezaměstnanost a byla potřeba ta čísla srazit dolu ne fakticky, ale administrativně. Loni na podzim si našel nové místo, dal výpově ́d, ale nějak se to zadrhlo, tak šel opět na UP. Změna přístupu zcela diametrální, de fakto si ho tam 3 měsíce hýčkali. Asi jsou rádi za každého evidovaného

1 0
možnosti

Pokud se bez vážného důvodu neomluvil, že dorazil o 2 hodky později ,tak musel být vyřazen. Kdyby tak chodil každý, je z toho holubník.

0 1
možnosti

Jak byste si přestavovala činnost ÚP (či kohokoliv jiného) při hledání zaměstnání pro nezaměstnaného? Kterou konkrétní činnost postrádáte? (Prosím - za předpokladu dostatečného počtu úředníků, jen ať jejich počty rostou.)

Jak jste hledali zaměstnání ve Vaší neziskovce? Kolika lidem jste zaměstnání skutečně našli?

Nechtějte, abych posuzoval poslední odstavec Vaší politické (a jen politické) proklamace. Smazali by mě, pokud bych správnými slovy hodnotil nic neřešící žvást nepříliš schopného politika, potřebujícího se zviditelnit.

2 0
možnosti

Cituji: "Protože schopné a pracovité přece musí stát podporovat, ne drtit."

To je sice pravda, ale zatím stát systémem nadstandardních sociálních dávek podporuje jenom to, že práceschopní lidé v produktivním věku se povalují doma a pracovat nebudou, protože na dávkách dostanou přibližně tolik co v zaměstnání. Za naším štědrým sociálním systémem se k nám stahují občané i z jiného státu.

Jak je možné, že dnes, kdy firmy poptávají cca 300.000 pracovníků někdo nemůže najít práci?

7 0
možnosti
Foto

V kapitalismu vždy nějaká nezaměstnanost bude, není socialismus a nezaměstnanost je u nás nejnižší v Evropě, takže to s tou štědrostí zas takové není.

1 0
možnosti
Foto

R77o49m78a12n 75K40o59z97e16l

12. 2. 2019 19:19

Náhodou, kamarádovi tam práci sehnali, ukázali mu nabídku, kterou nikde jinde neviděl a zalíbila se mu. Nebo známá chtěla změnit práci, internet nemá, tak zašla na ÚP se podívat na nástěnky a vybrala si.

2 1
možnosti
Foto

eeh cože? To je nějaká sci fi nebo co?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS